Новини

НАДС розроблено проект Схеми посадових окладів на посадах державної служби на 2022 рік

30.12.2021

НАДС підготовлено проект Схеми посадових окладів на посадах державної служби на 2022 рік. Його надіслано на погодження до заінтересованих органів відповідно до регламентних вимог, після чого цей проект розгляне Уряд.

Як відомо, рівень заробітних плат державних службовців не переглядався вже тривалий час. До НАДС у зв`язку з цим надходить велика кількість звернень від громадян, а також від представників профспілок. До речі, останніми  подано відповідну петицію щодо встановлення справедливого рівня заробітних плат для державних службовців. На жаль, така ініціатива отримала лише 14 426 підписів з 25 тисяч необхідних. Але збір підписів триватиме ще впродовж 24 днів. 

Проект акта передбачає, що наприклад, посадовий оклад головного спеціаліста на рівні районної державної адміністрації складатиме 5 800 грн. При цьому збільшення окладів є пропорційним, починаючи від найнижчої посади. Зростання посадового окладу на згаданому прикладі, на перший погляд, не є значним, втім до такого рівня окладу (+ 500 грн) нараховується збільшений відсоток надбавки за вислугу років, премії, інших доплат (у разі встановлення та за наявності фонду економії).

Крім цього, нагадаємо, що головна мета реформи оплати праці державних службовців – запровадити чітку та прозору структуру заробітної плати, де 70% складатиме посадовий оклад, а варіативна частка заробітної плати становитиме не більше 30%. Наразі ж, посадовий оклад в структурі заробітної плати складає лише третину. 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку