Новини

Кабмін спростив реєстрацію технологічних транспортних засобів

29.12.2021

28 грудня 2021 року Кабінет Міністрів України удосконалив Порядок реєстрації та ведення обліку великотоннажних й технологічних транспортних засобів.

“Нововведення дозволить значно зменшити фінансове та часове навантаження як на підприємців, які виробляють та вводять в обіг технологічні транспортні засоби, так  і на споживачів, що купують та реєструють їх. Оновлені форми вже оцифровані і після швидких організаційних заходів будуть доступні роботодавцям в електронному форматі”, – зазначив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Зокрема, оновленим Порядком передбачається:

  • спростити технічний огляд технологічних транспортних засобів, шляхом зменшення кількості необхідних документів; 
  • скасувати талон про технічний огляд;
  • запровадити цифрове підтвердження своїх дій власниками технологічних транспортних засобів та експертами, що проводять технічний огляд технологічних транспортних засобів (електронним підписом).

Відповідні зміни внесені постановою КМУ від 28.12.2021 р. №1394 до Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затвердженого постановою КМУ від 06.01.2010 р. №8.

За матеріалами Мінекономіки

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку