Новини

Мінекономіки: За рік середня зарплата в Україні зросла майже на 20%

29.12.2021

У листопаді 2021 року середня номінальна заробітна плата в Україні  становила 14,3 тис. грн, що у 2,4 рази вище рівня мінімальної зарплати. Порівняно з листопадом минулого року вона зросла на 19,2%, реальна заробітна плата зросла на 8%. Порівняно з жовтнем середня зарплата в листопаді збільшилась на 1,7%.

“Попри запровадження додаткових карантинних обмежень через COVID-19, що відбулось у багатьох регіонах країни в листопаді, зарплати українців зростали. Це свідчить про те, що бізнес достатньо пристосувався до роботи в умовах пандемії. Окрім того, суттєвим чинником підвищення рівня оплати праці продовжує залишатись збільшення рівня мінімальної зарплати, яка з січня поточного року зросла до 6000 грн, а з 1 грудня підвищилась ще на 500 грн”, – прокоментував Перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Згідно з даними Держстату, позитивна тенденція із зростання заробітної плати порівняно з листопадом минулого року спостерігалась в усіх видах економічної діяльності. Зокрема, найбільшими темпами – у сферах тимчасового розміщування й організації харчування (на 39,4%), сільського, лісового та рибного господарства (на 30,6%), інформації та телекомунікації (на 28,8%), мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (на 25,8%),  освіти (на 24,6%).

Середня зарплата зросла також і в усіх регіонах країни. Найбільше зростання відбулось у Сумській (22,1%), Київській (21,2%), Вінницькій (21,1%) областях.

Загалом найвищий рівень оплати плати у листопаді мали працівники сфери інформації та телекомунікацій – 27,1 тис. грн, фінансової та страхової діяльності – 23,4 тис. грн, державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування – 19,9 тис. грн, професійної, наукової та технічної діяльності - 19,1 тис. грн. 

Найбільше заробляли в Києві (21,1 тис. грн), Донецькій (14,8 тис. грн), Київській (14,8 тис. грн), Дніпропетровській (13,9 тис. грн), Запорізькій (13,8 тис. грн) областях.

За матеріалами Мінекономіки

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку