Новини

Мінфін оприлюднив новий переклад Таксономії фінансової звітності за МСФЗ 2021

13.12.2021

 Мінфін на своєму вебсайті опублікував наказ від 12.11.2021 № 595 "Про затвердження перекладу Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності 2021" (далі –  Наказ № 595).

Документом затверджено новий Переклад Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності 2021, випущеної Фондом міжнародних стандартів фінансової звітності (м. Лондон, Велика Британія) (завантажити).

Нагадуємо, Порядком подання фінансової звітності, затвердженим постановою Кабміну від 28.02.2000 № 419, встановлено, що фінансова звітність та консолідована фінансова звітність, складена на основі таксономії фінансової звітності за МСФЗ в єдиному електронному форматі, визначеному Мінфіном, подається до центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснюється НКЦПФР, з метою забезпечення доступу органів державної влади, інших органів та користувачів до поданої підприємствами фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності.

З метою проведення підготовчих заходів щодо подання фінансової звітності на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі Мінфіном, НКЦПФР, НБУ та Нацкомфінпослуг (далі ‒ Регулятори) підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки і запровадження системи фінансової звітності (далі ‒ Меморандум). У 2019 році до Меморандуму долучено Держстат, ДПС та Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Пунктом 2.1 Меморандуму передбачено, що запровадження системи фінансової звітності дозволить здійснювати прийом, обробку, перевірку та розкриття фінансової звітності підприємств у єдиному електронному форматі підготовленої відповідно до Таксономії фінансової звітності затвердженої та опублікованої Міністерством та розширеної (якщо необхідно) НКЦПФР та іншими Регуляторами, зокрема, таксономії UA XBRL МСФЗ.

9 квітня 2021 року на засіданні Комітету з управління системою фінансової звітності, створеного відповідно до Меморандуму було схвалено електронний формат Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року (v.1.2) для використання суб’єктами звітування при складанні фінансової звітності в електронному форматі за 2020 рік та проміжної фінансової звітності в 2021 році.

Електронний формат Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року (v.1.2) оприлюднений на офіційних сайтах НКЦПФР, НБУ та на офіційному сайті Системи фінансової звітності.

ДОВІДКОВО

  • Наказ Міністерства фінансів України від 12.11.2021 № 595 "Про затвердження перекладу Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності 2021" (завантажити)
  • Додаток до наказу від 12.11.2021 № 595. Переклад Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності 2021 (завантажити)

 

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку