Новини

НБУ з 21 листопада скасовує низку нормативно-правових актів, прийнятих на виконання норм закону про ВЕЗ "Крим"

19.11.2021
Тема: ЗЕД

Національний банк узгоджує нормативно-правову базу із Законом України № 1618-ІХ, що, зокрема, визнає таким, що втратив чинність Закон України “Про створення вільної економічної зони “Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” (далі – закон про ВЕЗ "Крим").

Зміни передбачають, що з 21 листопада скасовується низка нормативно-правових актів НБУ у сфері валютного регулювання, що були прийняті на виконання норм закону про ВЕЗ "Крим". А саме:

  • постанова Правління Національного банку України від 03 листопада 2014 року № 699 “Про застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони “Крим”;
  • низка інших документів, якими вносилися зміни до Постанови № 669.

Це передбачено постановою Правління Національного банку України від 15 листопада 2021 року № 119 “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів Національного банку України”. Документ набирає чинності з 21 листопада 2021 року.

Довідково

19 серпня 2021 року Президент України підписав закон № 1618-ІХ "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" та внесення змін до деяких законодавчих актів України". Він набирає чинності з 21 листопада 2021 року.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку