Новини

Президент підписав законопроєкт, що оновлює вимоги до дитячого харчування в Україні

15.11.2021

Європейська Бізнес Асоціація повідомляє, що Президент підписав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС» №4554 (Закон 1822-IX), активну участь у розробці та напрацюванні якого брали експерти Європейської Бізнес Асоціації.

Цей Закон має привести законодавство України у сфері виробництва та обігу дитячого харчування до вимог законодавства ЄС, а саме, у відповідність до Регламенту № 609/2013 та Регламенту № 2016/127.

Завдяки таким змінами буде осучаснене державне регулювання у сфері дитячого харчування, зокрема скасовано застарілі та неефективні норми, а також буде посилено вимоги до дитячого харчування до рівня, який має місце в ЄС. Так, регулювання дитячого харчування в Україні буде гармонізовано з європейськими вимогами, будуть змінені правила маркування дитячого харчування. Також Закон скасовує вимогу щодо складання «декларацій відповідності» та дотримання «технічних регламентів», оскільки в ЄС такі норми стоються виключно нехарчової продукції. Окрім того, перелік інгредієнтів, які заборонено використовувати у виробництві дитячого харчування , буде приведено у повну відповідність до законодавства ЄС.

Новий Закон посилить захист інтересів споживачів дитячого харчування, окрім того, збільшить відповідальність за порушення вимог законодавства в сфері дитячого харчування, встановлює штрафи від 102 тис. грн (17 мін з/п) до 150 тис. грн (25 мін з/п) для порушників.

Тож бізнес спільнота Асоціації вітає підписання Закону Президентом України, який набуде чинності з дня його опублікування та буде введений в дію через 6 місяців після набуття ним чинності.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку