Новини

Погодження обсягу та умов місцевих запозичень та надання місцевих гарантій: є Методрекомендації Мінфіну

12.11.2021
Тема:

Мінфін наказом від 30.09.2021 р. № 532 затвердив Методичні рекомендації щодо погодження обсягу та умов здійснення місцевих запозичень і надання місцевих гарантій.

Відповідно до п. 6 Порядку здійснення місцевих запозичень, затвердженого постановою КМУ від 16.02.2011 р. № 110 (далі — Порядок № 110), обсяг та умови здійснення запозичення (реструктуризації боргових зобов’язань) погоджуються Мінфіном. Для отримання погодження місцева рада надсилає Мінфіну письмове повідомлення, до якого додає належним чином оформлені документи, перелік яких визначений п. 6 Порядку № 110.

Методрекомендації мають на меті уніфікувати підхід до підготовки таких матеріалів місцевими радами. Методрекомендації містять роз’яснення безпосередньо щодо отримання погодження обсягу та умов місцевих запозичень та надання місцевих гарантій, а також щодо управління місцевим боргом, подання відомостей про здійсненні місцеві запозичення та надані місцеві гарантії. Крім того, у додатках до Методрекомендацій Мінфіном запропоновано зразки таких документів:

  • проект рішення ради про місцеве запозичення;
  • проект рішення ради про запозичення у формі емісії облігацій внутрішньої місцевої позики;
  • проект рішення ради про затвердження висновку щодо доцільності залучення кредиту під гарантію відповідної ради;
  • проект рішення ради про надання гарантії відповідної ради;
  • довідка про відсутність заборгованості з платежів до бюджету та іншої заборгованості з погашення раніше отриманого кредиту (позики) у фінансовій установі.

Водночас варто наголосити, що цей документ носить виключно роз’яснювальний характер (не є нормативно-правовим актом).

Наказ № 532 оприлюднений на сайті МФУ 04.11.2021 р., відповідно, з цієї дати може бути застосований.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку