Новини

Держінвентаризація земель та припинення пілотного проекту: набрала чинності постанова КМУ

12.11.2021
Тема:

Постановою КМУ від 20.10.2021 р. № 1098 внесено зміни до Порядку інвентаризації земель, затвердженого постановою КМУ від 05.06.2019 р. № 476 (далі — Порядок № 476). Зокрема, введено поняття «державна інвентаризація земель та земельних ділянок». Це інвентаризація земель, яка проводиться з метою формування земельних ділянок усіх форм власності, визначення їх угідь та в разі потреби віднесення таких земельних ділянок до певних категорій для інформаційного наповнення Державного земельного кадастру.

Проводитиметься вона за наказом Держгеокадастру в межах адміністративно-територіальних одиниць окремих земель та земельних ділянок. Об’єктами державної інвентаризації земель та земельних ділянок є несформовані земельні ділянки та земельні ділянки, відомості про які відсутні в Державному земельному кадастрі. Вихідні дані для всіх видів інвентаризації перелічено в оновленому п. 7 Порядку № 476.

Також оновлено вимоги щодо інвентаризації масиву земель сільськогосподарського призначення, оформлення результатів інвентаризації та їх використання.

Ще одна примітна зміна — скасування постанови КМУ «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження документації із землеустрою територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» від 31.08.2016 р. № 580.

Постанова № 1098 набрала чинності 27.10.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку