Новини

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати

15.09.2021

З 20 вересня до 12 листопада 2021 року триватиме третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів – вивчення практичного досвіду роботи педагогів. Цьогоріч участь у ньому візьме 1171 вчитель, який успішно пройшов другий етап сертифікації – самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Третій етап сертифікації організовується Державною службою якості освіти України. Цього року процедура його проведення зазнала змін.

Зокрема, у 2021 році оцінюванню підлягають мовно-комунікативна, інформаційно-цифрова, емоційно-етична, інклюзивна, здоров’язбережувальна, інноваційна, рефлексивна та інші професійні компетентності, визначені оновленим Професійним стандартом вчителя.

Карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, призвели до іншого нововведення: спостереження за навчальними заняттями під час сертифікації буде відбуватися з використанням технологій відеоконференцзв’язку.

Наразі у всіх областях країни відбуваються заходи з підготовки експертів для вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації, організовані Державною службою якості освіти.

Довідково.

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Мета сертифікації − виявити і заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку