Новини

Обмежено граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг – рішення Уряду

06.09.2021

Для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування. Відповідну постанову № 928 схвалив Кабінет Міністрів України під час засідання 1 вересня.

«Прийнята постанова дозволить забезпечити практичну реалізацію Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Тобто, у разі укладення з виконавцями комунальних послуг індивідуальних договорів, споживачі вноситимуть плату за абонентське обслуговування у розмірі, що не перевищуватиме граничного розміру, встановленого Урядом», – зауважила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Зазначимо, згідно з внесеними змінами:

  • встановлюється граничний розмір плати за абонентське обслуговування виходячи з тієї структури витрат, що передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» з 01.05.2021;
  • уточнюються окремі аспекти застосування граничного розміру плати за абонентське обслуговування виконавцями послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами за індивідуальними договорами.

 Нагадаємо, 31 серпня Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час наради щодо підготовки до опалювального сезону підкреслив, що суми в платіжках людей не повинні збільшуватися.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку