Новини

Розбивка ПДВ за ставками у КОРО та Z-звіті: чи обов'язкова?

26.08.2021

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП повідомляють: суб'єкт господарювання отримує у фіскальних звітних чеках РРО дані про обсяг розрахункових операцій, проведених за кожною ставкою ПДВ окремо, та суми ПДВ за кожною ставкою.

Відповідно до п.17 Вимог №1991, чек Z-звіту – фіскальний звітний чек повинен додатково містити такі дані (всі підсумки та суми обчислюються за зміну), зокрема:

1 Вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, заверджено постановою Кабміну від 18 лютого 2002 р. № 199
  • підсумок розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги) за кожною ставкою ПДВ окремо;
  • суми ПДВ за кожною ставкою;
  • підсумок розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги), продаж яких не підлягає обкладенню ПДВ.

Саме тому суб'єкт господарювання отримує у фіскальних звітних чеках РРО дані про обсяг розрахункових операцій, проведених за кожною ставкою ПДВ окремо, та суми ПДВ за кожною ставкою, а також має можливість відображати таку інформацію у КОРО.

Також відповідно до п. 8 глави 4 розділу ІІ Порядку №5472 за бажанням суб'єкта господарювання у графах 5 – 10 розділу 1 КОРО, зареєстрованої на РРО, можна створювати додаткові графи для зазначення сум розрахунків, суми податку на додану вартість, суми акцизного податку або іншого податку (збору) та виданих при поверненні товару коштів, які отримані (видані) з використанням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо. Крім того, у цьому розділі КОРО на РРО або в КОРО на господарську одиницю можна виконувати додаткові записи, що підсумовують дані за розрахунками за день чи за місяць.

2 Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затверджено наказом Мінфіна від 14.06.2016  № 547

На підставі цієї норми чинне законодавство не містить застережень щодо зазначення суб'єктом господарювання у графах 6 і 8 розділу 1 КОРО даних за підсумком формування та друкування фіскального звітного чеку РРО про суми розрахунків з ПДВ та суми ПДВ загальними сумами без розділення за окремими ставками. Саме тому такі дії не призведуть до порушення податкового та іншого законодавства.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку