Новини

Мінекономіки про обчислення середньої заробітної плати

13.08.2021
Тема:

У листі Мінекономіки від 31.05.2021 № 4711-06/ 29952-07 (далі — лист) міністерство пояснило алгоритм застосування окремих положень Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 № 100 (далі — Порядок № 100).

Згідно з абз. 2, 3 п. 3 Порядку № 100 всі виплати, у тому числі премії, належать до доходу тих місяців, за який вони нараховані. При цьому премії та інші виплати, які виплачують за два місяці або більш тривалий період, ураховують у частині, яка належить до тих місяців, що входять у розрахунковий період.

Щоб не допустити заниження розміру середньої зарплати після нарахування премії за певний попередній період (наприклад, за квартал чи за рік), якщо місяці, за який вона нарахована, входять до розрахункового періоду для обчислення середньої заробітної плати, необхідно переобчислити середню зарплату з урахуванням частини премії, що належатиме до місяців розрахункового періоду.

Крім того, Мінекономіки нагадало, що положення Порядку № 100 обов’язкові для підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, а також для ФОП та ФО, які в межах трудових відносин використовують працю найманих працівників.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку