Новини

Зміни в противірусних закупівлях

06.08.2021
Тема:

Законом України від 01.07.2021 р. № 1599-ІХ внесено зміни до Закону № 922, якими переведено більшість закупівель товарів та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), у конкурентну площину та електронну систему закупівель (ЕСЗ).

Так, оновленим п. 3розд. X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 922 під час карантину такі закупівлі здійснюватимуться в порядку, встановленому Законом № 922 для спрощених закупівель.

Однак є і винятки! Лікарські засоби, вакцини або інші медичні імунобіологічні препарати, розхідні матеріали для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та медичні вироби для вакцинації від COVID-19, медичне обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, систем постачання медичних газів і надалі здійснюються за прямими договорами з оприлюдненням звіту про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ (оновлені абз. 1, 2 п.п. 31 розд. X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 922).

Перелік таких лікарських засобів та порядок їх закупівлі, як і раніше, затверджуються КМУ. Буде це новий документ чи змін зазнає і постанова КМУ від 20.03.2020 р. № 225 — побачимо.

Закон № 1599 набрав чинності 24.07.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку