Новини

Який порядок коригування показників розрахунку до єдиної звітності з ПДФО, ЄСВ та ВЗ

09.07.2021

Фахівці ГУ ПФУ в Луганській області повідомляють, на виконання вимог Законів України від 19.09.2019 №115-ІХ та № 116-ІХ наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (із змінами) було затверджено нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок його заповнення. Нова форма почала діяти з 1 квітня 2021 року. Розрахунок поєднав у собі напрацювання зі звітності з єдиного внеску за формою Д4 та форми 1-ДФ.

У разі допущення помилки по одній або декількох застрахованих особах до закінчення граничного терміну подання, достатньо сформувати Розрахунок з типом «Звітний новий», заповнивши необхідні реквізити, перелік яких наведено в розділі V Порядку, та в тих додатках, де потрібно провести коригування, здійснити виключення/включення записів шляхом встановлення ознак 1 (виключення) та 0 (включення) безпосередньо по тих застрахованих особах, по яких допущено помилку.

Після закінчення граничного терміну подання алгоритм коригування, у разі виправлення реквізитів застрахованих осіб (РНОКПП, ПІБ тощо), буде ідентичним як і такий алгоритм буде відрізнятися лише у випадку необхідності коригування сумових показників, тоді застосовується звичний для платників єдиного внеску порядок із застосування відповідних типів нарахувань. Розрахунку з типом «Звітний новий». У разі ж введення в Розрахунку з типом «Уточнюючий» пропущеного запису, то застосовується комбінація методів, тобто включення пропущеного запису (ознака 0) з одночасним зазначенням необхідного типу нарахувань.

Наприклад, при необхідності виправлення ПІБ застрахованої особи у звіті за грудень 2011 року достатньо заповнити «Уточнюючий» Розрахунок з комбінацією «основна частина + Д5» за 4 квартал 2011, вказавши 3 місяць кварталу. Причому для проходження всього комплексу контролів у рядку з ознакою 0 (включення запису) необхідно вказати відповідні дані у графі «Документ підстава про початок, кінець трудових або цивільно-правових відносин, переведення на іншу посаду, роботи та відпусток».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку