Новини

Цивільно-правовий договір з працівником-інвалідом: як сплачується ЄСВ?

31.05.2021

Фахівці ДПС у Луганській області розповіли. Нормами частини 5 статті 8 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закону № 2464) визначено, що єдиний соціальний внесок для всіх платників (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22 %.

Єдиний соціальний внесок для підприємств, установ і організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється в розмірі 8,41 % визначеної пунктом 1 частини 1 статті 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного соціального внеску для працюючих осіб з інвалідністю (п. 13 ч. 5 ст. 8 Закону № 2464).

Згідно з пунктом 6 розділу ІІІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом МФУ від 20.04.2015 № 449, для підприємств, установ і організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, єдиний соціальний внесок встановлюється відповідно до Закону № 2464 у розмірі 8,41 % суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від 24.03.1995 № 108/95-ВР «Про оплату праці», суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги з тимчасової непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для працюючих осіб з інвалідністю.

У відомстві зазначають, що юридична особа при виплаті працівнику - особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором застосовує ставку єдиного соціального внеску у розмірі 22 %.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку