Новини

НБУ змінив порядок виконання розрахункових документів стягувачів

27.05.2021

Національний банк України встановив новий порядок виконання банками розрахункових документів стягувачів у зв’язку з переходом банків на роботу в режимі 23/7.

Для банків, які перейшли на роботу у режимі 23/7, збільшується тривалість операційного дня, внаслідок чого збільшується і час для виконання розрахункових документів стягувачів на примусове списання та стягнення коштів з рахунків клієнтів.

Новий порядок передбачає виконання розрахункових документів стягувачів з урахуванням поточних надходжень коштів на рахунок клієнта протягом операційного дня (раніше банки виконували такі документи за рахунок поточних надходжень протягом операційного часу). Це дає можливість забезпечити оптимальне  виконання банками розрахункових документів стягувачів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 25 травня 2021 року № 44 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".

Документ набирає чинності з 28 травня 2021 року.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку