Новини

Комп’ютери в ЗДО, ЗЗСО, ЗПТО: нові техспецифікації

23.05.2021
Тема:

Наказом МОН від 23.04.2021 р. № 458 оновлено Типовий перелік комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, затверджений наказом МОН від 02.11.2017 р. № 1440 (далі — Типовий перелік). Змінено вимоги до технічних характеристик комп’ютерного обладнання, що придбавається в ЗДО, ЗЗСО та ЗПТО: планшетний ПК, десктоп, ноутбук. А також передбачено технічну специфікацію хромбуків, що можуть бути використані в цих закладах освіти.

Отже, придбаваючи нове комп’ютерне обладнання, потрібно враховувати змінені вимоги до їх характеристик. У коментарі до постанови КМУ від 21.04.2021 р. № 403 (див. газету «Бухгалтерія: бюджет», № 17–18/2021, с. 22) ми, зокрема, зауважували на тому, що за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками, під час навчального процесу в закладах загальної середньої освіти, можна придбавати тільки ті ноутбуки, характеристики яких не гірші від зазначених у Типовому переліку. Зверніть увагу, що зараз характеристики оновили. Так само і оновленими Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», затвердженими постановою КМУ від 04.04.2018 р. № 237, передбачено придбавати комп’ютерне обладнання тільки те, що відповідає вимогам Типового переліку.

Наказ № 458 набрав чинності 18.05.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку