Новини

Субвенція на соцекономрозвиток з держбюджету: зміни в правилах надання

23.05.2021
Тема:

Кабмін постановою від 12.05.2021 р. № 454 оновив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, затверджені постановою КМУ від 06.02.2012 р. № 106 (далі — Порядок та умови).

По-перше, обладнання та комунальний транспорт, придбані за рахунок субвенції, тепер можуть бути призначені не тільки для комунальних установ (оновлений абз. 6 п. 4 Порядку та умов). Наприклад, для комунальних підприємств також.

По-друге, розподіл субвенції Кабмін може здійснювати в розрізі місцевих бюджетів з визначенням об’єктів і заходів, на які спрямовується субвенція, або тільки в розрізі місцевих бюджетів. Якщо розподіл не визначатиме об’єкти і заходи, то Мінфін уповноважить на затвердження їх переліку місцеві держадміністрації та виконавчі органи рад.

Крім того, місцевим держадміністраціям та виконавчим органам рад надано право здійснювати редакційні уточнення найменування об’єктів (заходів) та/або їх місцезнаходження з урахуванням їх цільового призначення, визначеного у відповідному рішенні. Це передбачено новими абз. 8 п. 6 та п. 61 Порядку та умов.

Постанова № 454 набрала чинності з дня опублікування — 14.05.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку