Новини

Зареєстровано наказ Мінфіну щодо фінансового гарантування в NCTS та застосування спеціальних транзитних спрощень

19.05.2021

Для повноцінного функціонування механізму фінансового гарантування у режимі спільного транзиту та спеціальних транзитних спрощень Мінфіном прийнято наказ від 06.04.2021 № 200 «Про деякі питання забезпечення сплати митного боргу в режимі спільного транзиту», проект якого розроблено Мінфіном спільно з Держмитслужбою за підтримки Офісу підтримки реформ при Мінфіні та Програми EU4PFM.

Наказом спрощується для бізнесу здійснення транзитних операцій з використанням фінансових гарантій, а саме: затверджується порядок забезпечення сплати митного боргу в режимі спільного транзиту із застосуванням електронної системи управління гарантіями, яка є складовою національної електронної транзитної системи (аналог NCTS*).

Затверджений порядок, зокрема, визначає:

  • прийняття фінансових гарантій, їх реєстрацію та облік;
  • скасування реєстрації, відкликання та вивільнення фінансових гарантій;
  • облік резервування та вивільнення базової суми загальної фінансової гарантії або звільнення від гарантії, що здійснюється із застосуванням електронної системи управління гарантіями.

Також наказом затверджено форми:

  • індивідуальної гарантії у формі документа фінансового гаранта;
  • загальної фінансової гарантії;
  • сертифікату загальної фінансової гарантії;
  • сертифікату звільнення від гарантії.

17.05.2021 року наказ зареєстровано Міністерством юстиції України та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

З додатковою інформацією про режим спільного транзиту та порядку отримання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення можна ознайомитися за посиланням.

________

*NCTS ( Нова комп'ютеризована транзитна система) – це електронна система, яка використовується для контролю за транзитними операціями товарів під митним контролем країнами ЄС та іншими країнами - членами Конвенції

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку