Новини

ДП "НАІС" оновило програмне забезпечення ЄДР для бета-тестування автореєстрації ФОП через портал «Дія»

13.05.2021

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР). Оновленням ЄДР підготовлений для бета-тестування автоматичної реєстрації ФОП через портал Дія.

Презентація послуги «Автоматична реєстрація ФОП» запланована на 17 травня 2021 року на Diia Summit.

«Сьогодні реєстратори в процесі онлайн-реєстрації ФОП виконують суто технічну функцію - перевіряють достатність надісланої інформації, переносять її в ЄДР та реєструють ФОП. Враховуючи, що онлайн-заявки надаються через портал Дія, наявність необхідної інформації буде перевірятись засобами програмного забезпечення ще на етапі заповнення заявки, — зазначив генеральний директор ДП «НАІС» Олексій Бережний. — Таким чином, реалізація в ЄДР автоматичної реєстрації ФОП зніме частину навантаження з реєстраторів (близько 450 реєстрацій в Україні здійснюється щодня) та пришвидшить отримання послуги громадянами». У 2020 році реєстрація ФОП в середньому займала більше 4 годин від подачі онлайн-заявки до самої реєстраційної дії.

Нагадаємо, останнім оновленням ДП «НАІС» також впровадило додаткову нову версію прикладного програмного інтерфейсу ЄДР (АРІ ЄДР), який забезпечує отримання більш розширеного переліку інформації.

За матеріалами ДП "НАІС"

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку