Новини

Внесено чергові зміни до Порядку реалізації медгарантій

13.05.2021
Тема:

Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у II–IV кварталах 2021 року» від 30.04.2021 № 448 (далі — постанова № 448).

Окрім суто косметичних змін, є й кілька принципових новацій до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у II–IV кварталах 2021 року, затвердженого постановою КМУ від 15.02.2021 № 133 (далі — Порядок № 133). Передусім НСЗУ більше не оплачує медичні послуги, які надаються за направленнями в паперовій формі, крім випадків направлення:

1) пацієнтів для отримання послуг до лікаря, який надає первинну медичну допомогу, — до забезпечення створення технічної можливості для здійснення таких направлень через електронну систему охорони здоров’я;

2) пацієнтів, які потребують медичних послуг у зв’язку з розладами психіки та поведінки, — до забезпечення створення технічної можливості для здійснення таких направлень через електронну систему охорони здоров’я;

3) пацієнтів, які утримуються в установах виконання покарань або слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС), — до забезпечення створення закладами охорони здоров’я ДКВС технічної можливості виписувати електронні направлення.

Встановлено, що НСЗУ може укладати договори із ЗОЗ, визначеними тимчасово для надання медичної допомоги пацієнтам з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19, до яких одночасно входять пакет медичних послуг, визначений у главі 33 Порядку № 133, та пакет медичних послуг «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій», визначений у главі 3 Порядку № 133.

Також внесено зміни до розрахунку глобальної ставки на місяць за тарифом на медичні послуги за пакетом «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій» (абз. 6 п. 31 Порядку № 133).

Постанова № 448 набрала чинності 8 травня 2021 року.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку