Новини

Зміна цільового призначення орендованого майна за договорами, укладеними до 01.02.2020 р.

07.05.2021
Тема:

ФДМУ наказом від 22.03.2021 р. № 453 затвердив Перелік цільових призначень, в межах яких можливе внесення змін до договорів оренди, укладених до набрання чинності Законом України «Про оренду державного та комунального майна», в частині зміни цільового призначення орендованого майна (далі — Перелік № 453).

Таким чином, орендарі державного та комунального майна, що уклали договори оренди до 01.02.2020 р., можуть вносити зміни до таких договорів в частині цільового використання орендованого майна за умови, що чинне цільове призначення та нове цільове призначення, яке орендар хоче внести у свій договір, передбачені Переліком № 453 (примітка «*» до Переліку № 453).

Не включені до Переліку № 453 цільові призначення, передбачені п. 29 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою КМУ від 03.06.2020 р. № 483 (наприклад, заклади охорони здоров’я, освіти, фізкультури і спорту тощо), та інше використання. Тож змінити цільове призначення в договорах оренди такого майна не можна.

У разі наявності цільового призначення в Переліку № 453, як зазначає ФДМУ в інформаційному повідомленні на власному сайті (див. за посиланням), зміни до договору не обмежуються одним цільовим призначенням. Орендар може змінити одне цільове призначення на декілька різних і навпаки. При цьому орендна плата після зміни цільового призначення не може бути зменшеною.

Наказ № 453 набрав чинності 16.04.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку