Новини

Оприлюднення інформації у формі відкритих даних: чергові зміни

07.05.2021
Тема:

Постановою КМУ від 03.03.2021 р. № 407 переглянуто деякі аспекти оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних. Зокрема, доручено Мінцифри забезпечити створення та функціонування Центру компетенцій у сфері відкритих даних «Дія. Відкриті дані». Він стане невід’ємною складовою Єдиного державного веб-порталу відкритих даних. Відповідні зміни внесено до п. 1 Порядку ведення Єдиного державного веб-порталу відкритих даних, затвердженого постановою КМУ від 30.11.2016 р. № 867. Також Мінцифри має у тримісячний строк подати КМУ пропозиції щодо вимог до оприлюднення наборів даних з розділів «Усі розпорядники інформації (відповідно до компетенції)» та «Органи місцевого самоврядування» переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, і переліку наборів даних, які становлять високу цінність.

Крім того, постановою № 407 внесено зміни до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих данихзатвердженого постановою КМУ від 21.10.2015 р. № 835. Зокрема, наведено визначення принципів оприлюднення наборів відкритих даних, змінено формулювання машиночитаного формату, введено поняття «набір даних високої цінності», «набір динамічних даних» та «інформаційний аудит», уточнено формати завантаження наборів даних, строки оновлення. Крім того, для розпорядників інформації окремо передбачено обов’язок:

  • перетворення публічної інформації у публічну інформацію у формі відкритих даних;
  • завантаження всієї наявної у них інформації у формі відкритих даних, що стосується кожного конкретного набору даних;
  • оприлюднення рішення про визначення відповідальної особи, окрім власного веб-сайту, ще і на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Також визначено пріоритети наборів даних та переглянуто перелік наборів даних у деяких сферах. Детальніше — в одному з наступних номерів газети «Бухгалтерія: бюджет».

Постанова № 407 набрала чинності 28.04.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку