Новини

Президент України підписав закон, який розблоковує проведення аукціонів великої приватизації

30.04.2021

29 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо відновлення проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації» № 1365-ІХ, ухвалений Верховною Радою 30 березня 2021 року.

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, це історична подія, яка відкриває дорогу масштабним інвестиціям та дозволяє відновити рух шляхом всіх успішних країн, які завдяки приватизації досягли високого рівня життя своїх громадян.

«Ухвалення Закону про розблокування великої приватизації Верховною Радою та його підписання Президентом України свідчить про реальну наявність політичної волі керівництва держави на залучення сталих інвестицій в економіку України через приватизацію непрофільних активів» , - заявив Дмитро Сенниченко.

Після набрання чинності законом, наступного дня після його опублікування, буде скасовано заборону на проведення аукціонів великої приватизації та дозволено вже найближчим часом провести перші прозорі аукціони після річного блокування.

Законодавча заборона на проведення аукціонів великої приватизації була встановлена у 2020 році у зв’язку з пандемією коронавірусу, проте Фонд держмайна довів, що пандемія не вплинула на зацікавленість потенційних інвесторів в приватизаційних активах – у 2020 році. Фонд лише за рахунок малої приватизації перевиконав річний план надходжень ще в червні, та за результатами року провів успішних приватизаційних аукціонів на суму близько 3 млрд грн.

Фонд держмайна продовжив нарощувати позитивну динаміку в сфері приватизації і в 2021 році, залучивши до державного бюджету близько 1 млрд грн за результатами вже 1-го кварталу року.

Зважаючи на високий інтерес потенційних інвесторів у приватизаційних активах, Фонд держмайна наполіг на збільшенні плану надходжень від приватизації у 2021 році з 6 до 12 млрд грн, необхідною умовою виконання якого і стало зняття законодавчих обмежень на проведення аукціонів великої приватизації.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку