Новини

ДРС надала підприємцям вагомий аргумент для оскарження рішень ОМС, прийнятих з порушеннями

29.04.2021

Державна регуляторна служба України оприлюднила перелік порушників регуляторного законодавства в регіонах України, щоб допомогти підприємцям захищати свої права у місцевих судах.

За словами Голови ДРС Олексія Кучера підприємці постійно скаржаться до ДРС на те, що органи місцевого самоврядування приймають рішення з недотриманням принципів державної регуляторної політики або за відсутності відповідних повноважень.

За минулий рік ДРС виявила 627 рішень прийнятих з порушенням вимог чинного законодавства. З них кожне третє стосувалося встановлення місцевих податків та зборів, а отже впливало на бізнес-клімат в регіонах.

«Ми пропонували місцевим радам скасувати ці рішення або привести їх у відповідність до вимог законодавства. На жаль, більшість рад проігнорували листи від ДРС — наші пропозиції були враховані лише щодо 74 рішень ОМС, тобто 11,8% від усіх» – зазначив Олексій Кучер.

На думку Голови ДРС, висновки Служби будуть вагомим аргументом у суді для скасування рішень ОМС, прийнятих з порушенням вимог регуляторного законодавства.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку