Новини

Мінсоцполітики розпочинає прийом документів від місцевих органів виконавчої влади та ОМС для надання субвенції на створення служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства

23.04.2021

Мінсоцполітики розпочинає прийом документів від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з метою надання їм субвенції з державного бюджету відповідно до постанови Уряду від 21 квітня 2021 № 398 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень.

За рахунок субвенції можуть бути створені наступні види спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: притулки, денні центри (з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат), консультативні служби. Також передбачено придбання автомобілів для мобільних бригад, які створені при притулках.

«Ми провели велику роботу з усіма регіонами, коли з’ясовували, які спеціалізовані служби у них створені, які з них справді працюють, у яких службах потреба людей є найбільшою. Зараз важливо, щоб кожна громада вірно оцінила потребу мешканців у таких службах, власні можливості їх створити та забезпечити подальшу роботу», – зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Питання розширення мережі спеціалізованих служб є пріоритетним для Мінсоцполітики, його реалізація дасть можливість охопити якісними, доступними та своєчасними соціальними послугами людей, які постраждали від домашнього насильства: забезпечити безпечне тимчасове цілодобове перебування постраждалих, надання психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до людини.

Документи приймаються до розгляду протягом 30 робочих днів з моменту оприлюднення постанови № 398.

За матеріалами Мінсоцполітики 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку