Новини

Оновлено вимоги щодо врегулювання конфлікту інтересів голів та депутатів місцевих рад

23.04.2021
Тема:

Законом України від 19.02.2021 р. № 1258-IX викладено в новій редакції ст. 591 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР. Передбачено, що сільський, селищний, міський голова, а також голова районної і обласної ради та їх заступники, депутат місцевої ради в разі виникнення у них конфлікту інтересів під час участі в засіданні ради, іншого колегіального органу (комісії, комітету, колегії тощо), публічно повідомляють про це відповідному колегіальному органу та не беруть участі в розгляді, підготовці та прийнятті рішень відповідним колегіальним органом. Однак, якщо неучасть таких осіб після повідомлення ними про конфлікт інтересів призведе до втрати повноважень ради чи відповідного колегіального органу, участь у голосуванні вони беруть. Інформація про публічне повідомлення про конфлікт інтересів обов’язково вноситься до протоколу засідання ради, іншого колегіального органу.

Натомість вимогу щодо здійснення зовнішнього контролю при голосуванні та надання зазначеним особам консультацій та роз’яснень щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів постійною комісію, визначеною відповідною радою, виключено.

Закон № 1258 набрав чинності 18.03.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку