Новини

Щодо заповнення рядка 032 (КОАТУУ) додатка 4ДФ до Розрахунку

22.04.2021

Чи заповнюється рядок 032 Розрахунку та рядок 032 додатка 4ДФ до Розрахунку ФОП або ЮО, яка не має відокремлених підрозділів?

Наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 № 773) затверджені форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок).

Пунктом 1 розд. ІІІ Порядку визначено, що, зокрема, у рядку 032 «Кодифікатор адміністративно – територіальних одиниць та територій територіальних громад» заголовної частини Розрахунку зазначається код Кодифікатора адміністративно – територіальних одиниць та територій територіальних громад за місцезнаходженням платника податку на доходи фізичних осіб або його відокремленого підрозділу, якщо Розрахунок подається податковим агентом за його відокремлений підрозділ.

Крім того, зазначений рядок 032 міститься в додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі – додаток 4ДФ) до Розрахунку, у якому вказується Кодифікатор адміністративно – територіальних одиниць та територій територіальних громад за місцезнаходженням податкового агента або відокремленого підрозділу, якщо Розрахунок подається за відокремлений підрозділ.

Таким чином, ФОП або юридична особа, яка не має відокремлених підрозділів при поданні Розрахунку заповнює рядок 032 Розрахунку та рядок 032 додатка 4ДФ до Розрахунку, у яких зазначає код органу самоврядування, який є адміністративним центром територіальної громади (за Кодифікатором адміністративно – територіальних одиниць та територій територіальних громад) за своїм місцезнаходженням.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: Фахівці ДПС у Тернопільській області повідомляють, з метою правильності подання Розрахунку необхідно користуватися даними Наказу Міністерства розвитку громад та територій України №290 від 26 листопада 2020 року (в редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України №3 від 12 січня 2021 року). Оскільки було внесено зміни до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

ДОВІДКОВО:

  • Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (станом на 22.03.2021) за посиланням.
За матеріалами «ЗІР: категорія 103.25»
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку