Новини

Операції з перерахування у 2021 році допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину будуть безкоштовними

22.04.2021

Національний банк не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину. Таке тимчасове (на період здійснення виплат допомоги застрахованим особам) рішення регулятор запровадив з 21 квітня 2021 року.

У квітні цього року Уряд вирішив продовжити практику надання одноразової державної допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам – підприємцям, які спеціалізуються на певних видах економічної діяльності та можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів у 2021 році *.

* постанова Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 року № 328 "Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в АТ "Ощадбанк". АТ "Ощадбанк" перераховуватиме кошти на банківський рахунок заявника, який зазначений у заяві на отримання допомоги від держави.

Також безоплатними будуть операції з повернення банками незарахованих сум коштів допомоги через певні причини. 

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 21 квітня 2021 року № 33 "Про внесення зміни до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування".

Довідково

Система електронних платежів Національного банку України – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Для учасників системи діють тарифи на оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежать від суми платежу:

  • від 0 до 5 000,00 грн – 0,35 грн, без ПДВ;
  • від 5 000,01 до 100 000,00 грн – 1,20 грн без ПДВ;
  • від 100 000,01 грн – 10 грн, без ПДВ.

 

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку