Новини

Членство у професійних організаціях може стати обов’язковим для аудиторів та бухгалтерів

20.04.2021

Асоціація спеціалістів з бухгалтерського обліку (ААТ) закликала до обов’язкового членства у визнаній професійній організації для всіх, хто надає платні податкові або бухгалтерські послуги.

Заклик надійшов після нещодавнього опитування, яке показало, що 59% людей, які користувалися послугами податкового консультанта або бухгалтера, не знали, що хтось може запропонувати платну податкову консультацію, не маючи відповідної кваліфікації.

Інше опитування показало, що 63% респондентів вважають, що особи, які пропонують такі послуги, повинні мати офіційно підтверджену кваліфікацію.

Додаткові результати дослідження:

  • 64% опитаних вважають, що бухгалтери та податкові консультанти відіграли важливу роль, консультуючи з фінансових питань, пов’язаних з пандемією Covid-19 (коронавірусу) та Brexit;
  • 57% заявили, що всі спеціалісти, які пропонують платні податкові або бухгалтерські послуги, повинні бути членами визнаної професійної організації;
  • 59% зазначили, що бухгалтери та податкові консультанти мусять проходити підвищення кваліфікації (CPD), щоб гарантувати актуальність своїх технічних навичок та галузевих знань.

Коментуючи дослідження, директор з професійних стандартів та політики AAT Адам Гарпер (Adam Harper) сказав: «Приємно бачити, що більшість усвідомлює важливість наявності хорошого бухгалтера, особливо в ці складні часи для багатьох людей та малого бізнесу. Однак, як показує опитування, той факт, що так мало людей знають, що некваліфіковані бухгалтери здатні практикувати, підвищує ризик невиконання податкових зобов’язань і робить споживачів потенційно вразливими до фінансових ризиків, якщо вони скористаються послугами «сумнівного» консультанта.

Некваліфіковані бухгалтери складають третину бухгалтерського сектору, проте дві третини скарг, які надходять до Управління з податкових та митних зборів Великобританії (HMRC), стосуються некваліфікованих консультантів. Обов’язкове членство у визнаному професійному органі для кожного, хто надає оплачувані податкові та бухгалтерські послуги, вирішило б цю проблему, запевнивши клієнтів у тому, що вони матимуть захист, якщо щось піде не так, і що знання бухгалтера, до якого вони звернулися, актуальні. Оскільки ми входимо у критичну стадію економічного відновлення Великобританії, закликаємо уряд затвердити ініціативу, щоб сприяти зміцненню довіри споживачів та репутації професії бухгалтера та аудитора».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку