Новини

Публічні звіти керівників органів виконавчої влади: голови місцевих держадміністрацій більше не звітують?

02.04.2021
Тема:

Наказом НАДС від 03.03.2021 р. № 39-21 внесено зміни до Типового порядку проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади, затвердженого наказом НАДС від 20.12.2016 р. № 277 (далі — Типове положення № 277), та оновлено вимоги щодо оприлюднення публічних звітів керівників органів виконавчої влади, який вони готують щороку до 25 лютого за попередній рік.

Так, ще в цьому році керівники ЦОВВ і голови ОДА за тиждень до проведення публічного звіту оприлюднювали його та інформацію про його проведення на веб-сайті відповідного органу виконавчої влади та веб-сайті «Громадянське суспільство і влада», а голови РДА — на веб-сайті відповідного органу виконавчої влади та веб-сайті відповідної ОДА. Цього вимагав п. 5 розд. ІІ Типового порядку № 277.

Однак на підставі наказу № 39-21 зазначений пункт викладено в новій редакції та вимоги щодо оприлюднення публічних звітів головами ОДА та РДА виключено.

Не містить згадки про публічний звіт цих посадових осіб і Закон України «Про місцеві державні адміністрації» 09.04.1999 р. № 586-XIV. Тож виходить, що публічно звітувати в 2022 році за 2021 рік вони не будуть.

Натомість обов’язок звітувати перед Президентом і КМУ у очільників ОДА, а перед головами ОДА в очільників РДА залишається.

Наказ № 39-21 набирає чинності з дня його офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку