Новини

Атестація медпрацівників: у 2021 році може бути проведена до закінчення строку дії подовження дії категорії

02.04.2021
Тема:

МОЗ наказом від 19.01.2021 р. № 74 вніс зміни до окремих наказів МОЗ щодо проведення атестації лікарів, провізорів, фармацевтів, професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров’я та молодших спеціалістів з медичною освітою. Змінами передбачено наступне.

1. З 2021 року проводяться з дотриманням протиепідемічних заходів на період дії «коронавірусного» карантину, установленого Кабміном, атестації:

  • на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням) фаху «провізор-спеціаліст», звань «спеціаліст», «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії провізорів та фармацевтів, спеціалістів та лікарів;
  • на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії молодших спеціалістів з медичною освітою.

2. Якщо у період дії «коронавірусного» карантину, установленого Кабміном, сплив строк дії посвідчень про кваліфікаційну категорію:

  • провізорів та сертифікатів провізора-спеціаліста;
  • молодших спеціалістів з медичною освітою;
  • професіоналів з вищою немедичною освітою та сертифікатів спеціаліста;
  • лікарів та сертифікатів лікаря-спеціаліста,

та був подовжений на один рік, то зазначені особи мають право атестуватися до закінчення строку дії цього подовження.

3. У Порядку проведення атестації лікарів, затвердженому наказом МОЗ від 22.02.2019 р. № 446, відбулись наступні зміни.

Уточнено, що Центральна атестаційна комісія проводить атестацію, зокрема, керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та їх заступників, лікарів установ, організацій, що входять до сфери управління МОЗ (раніше йшлося про установи, організації усіх форм власності).

Передбачено, що у разі позачергової атестації термін наступної атестації встановлюється через п’ять років.

Лікарі, які бажають пройти атестацію на присвоєння кваліфікаційної категорії, подають необхідні документи до атестаційної комісії не пізніш як за місяць (раніше — за два місяці) до початку її роботи або не пізніш як за місяць (раніше — за два місяці) до закінчення терміну дії посвідчення. Для підтвердження кваліфікаційної категорії — не пізніш як за місяць (раніше — за два місяці) до початку роботи атестаційної комісії.

Передбачено, що присвоєння кваліфікаційних категорій рекомендовано здійснювати у такій послідовності: друга, перша, вища. Виключено норму, яка передбачала можливість присвоїти лікарю, більш високу категорію, а не наступну.

Встановлено, що особисте освітнє портфоліо за відповідний річний період подається лікарем для щорічної перевірки до відділу кадрів за місцем роботи до 1 березня. У 2021 році строк подання особистого освітнього портфоліо подовжується на місяць з дати набрання чинності цим наказом. В особистому освітньому портфоліо лікар вказує свої контактні дані (телефон, адресу електронної пошти).

Наказ № 74 набирав чинності 30.03.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку