Новини

Кабмін унормував здійснення передплати для видання підручників

25.03.2021

24 березня Уряд ухвалив постанову «Про внесення зміни до пункту 151 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641», згідно з якою розпорядникам бюджетних коштів дозволяється здійснення попередньої оплати послуг, пов’язаних з виданням, придбанням та зберіганням підручників і посібників для здобувачів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, зокрема для осіб з особливими освітніми потребами та педагогічних працівників.

Необхідність таких змін виникла у зв'язку з тим, що минулого року через поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) була схвалена постанова Уряду від 22 липня 2020 р. № 641. Документом заборонялося здійснення попередніх оплат товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти. Однак відсутність попередньої оплати могло призвести до затягування процесу видання підручників та посібників для учнів і педагогічних працівників. Задля уникнення зазначених ризиків Уряд вніс відповідні зміни.

Зазначимо, у 2021 році передбачається друк підручників для учнів 4-х, 8-х класів та навчально-методичної літератури для педагогічних працівників загальним накладом 11 млн 264 тис. 529 примірників.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку