Новини

Договори купівлі-продажу за якими переможці приватизаційних аукціонів не виконують взяті на себе зобов’язання будуть розірвані в судовому порядку

15.03.2021

Фахівці Фонду державного майна України звертають увагу всіх інвесторів, які беруть участь в приватизаційних аукціонах, на вимоги закону щодо підписання договорів та термінів оплати за об'єкти приватизації.

У випадку несплати у встановлені терміни визначених на онлайн-аукціонах цін приватизаційних активів, Фонд держмайна та його регіональні відділення звертатимуться до суду для розірвання договорів купівлі-продажу.

Так, відповідно до частини 3 статті 24 Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна», «несплата коштів за об’єкт приватизації згідно з договором купівлі-продажу протягом 60 днів з дня укладення договору купівлі-продажу є підставою для розірвання такого договору відповідно до статті 30 цього Закону».

Договори можуть бути розірвані або визнані недійсними на вимогу однієї із сторін, в тому числі за рішенням суду, в разі невиконання іншою стороною зобов’язань, передбачених договорами, у визначені строки. У разі розірвання договорів об’єкти приватизації підлягають поверненню у державну власність та будуть виставлені повторно на приватизаційні аукціони!

Таким чином, сплачені гарантійні внески залишаться у держави, а об’єкти приватизації будуть виставлені на нові онлайн-аукціони.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку