Новини

Уряд оновив механізм державної програми зі здешевлення кредитів

11.03.2021

10 березня на засіданні Уряду схвалено постанову, яка оновлює Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

«У 2021 році для здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 млрд гривень. Це одна з найуспішніших програм підтримки аграріїв, яка надає доступ до дешевого кредитування та сприяє залученню коштів в агросектор. Цього року скористуватися програмою та отримати компенсацію зможуть понад 4,4 тисячі сільгоспвиробників», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Проектом постанови пропонується:

  1. визначити прозорий порядок відбору претендентів на підтримку;
  2. уточнити напрями використання кредитних коштів:
  • надається можливість отримувати компенсацію за коротко- та середньостроковими кредитами на поповнення обігових коштів (сільськогосподарські товаровиробники, які постраждали від погодних умов та яким банки реструктурували кредити, матимуть можливість отримати часткову компенсацію відсотків за кредитами);
  • середньо- та довгостроковими кредити, залученими для придбання основних засобів с/г виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів с/г призначення, а також з переробкою с/г продукції.
  1. визначити кінцеві терміни подачі заявок суб’єктами для отримання компенсації та реєстрів компенсаційних виплат позичальникам, які подаються до Мінекономіки уповноваженими банками (щороку до 1 листопада).

Так, максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом становитиме 15 млн грн, іншим позичальникам – 5 млн грн.

За матеріалами Мінекономіки

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку