Новини

Щодо передачі реєстраційних справ РДА, що ліквідуються або реорганізуються

25.02.2021

Фахівці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України повідомляють, відповідно до законодавства України зберігання реєстраційних справ у паперовій формі щодо речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців здійснюється виключно виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями за їх місцезнаходженням.

Окрім того, нагадуємо, що перехід повноважень, прав та обов’язків (публічно-владне правонаступництво) районних державних адміністрацій (далі – райдержадміністрації), що припиняються, до райдержадміністрацій новоутворених районів здійснюється:

  • у разі існування райдержадміністрації в адміністративному центрі новоутвореного району та приєднання до неї райдержадміністрацій, що припиняються, ліквідованих районів – з моменту утворення комісії з реорганізації райдержадміністрації, що припиняється (далі - комісія з реорганізації);
  • у разі утворення на території новоутвореного району райдержадміністрації, в адміністративному центрі якого була відсутня така райдержадміністрація, – з моменту державної реєстрації райдержадміністрації як юридичної особи публічного права та утворення комісії з реорганізації.

Враховуючи вищезазначене, райдержадміністраціям , що ліквідовуються та/або реорганізовуються необхідно здійснити передачу реєстраційних справ у паперовій формі у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців до райдержадміністрацій новоутворених районів.

До того ж, повідомляємо, що при здійсненні передачі реєстраційних справ необхідно керуватись Розділом VI Передача реєстраційної справи або документів для долучення до реєстраційної справи Порядку формування та зберігання реєстраційних справ, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 18.11.2016 №1499/29629.

Додатково інформуємо, що у разі надходження звернень щодо неможливості взяття на облік реєстраційних справ юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, міжрегіональні управління Міністерства юстиції України можуть розглядати вищезазначені звернення. 

ДОВІДКОВО:

  • Методичні рекомендації щодо передачі реєстраційних справ районними державними адміністраціями, що ліквідовуються та/або реорганізовуються за посиланням.


Докладніше у листі Міністерства юстиції України від 19.02.2021 № 654/19.2.2/32-21.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку