Новини

Відновлено проведення конкурсів на зайняття посад державної служби

21.02.2021
Тема:

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» (проект № 4531), яким відновлено конкурси на зайняття посад державної служби.

Законом внесено зміни до законів України «Про державну службу», «Про Кабінет Міністрів України», «Про центральні органи виконавчої влади», «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”» в частині відміни додаткових підстав припинення державної служби окремих держслужбовців за ініціативою суб’єкта призначення та встановлено, що:

  • конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання чинності цим Законом укладені контракти про проходження державної служби на період дії «коронавірусного» карантину, оголошуються на посади державної служби категорії «А» — протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом, категорій «Б» та «В» — протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом. Термін дії контрактів при цьому складатиме 9 місяців;
  • контракти про проходження державної служби на період дії «коронавірусного» карантину, укладені до набрання чинності цим Законом, діють до призначення на посаду державної служби особи за результатами конкурсу, але не більше п’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом — для посад державної служби категорії «А», для посад державної служби категорій «Б» та «В» — протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом.

Передбачено проведення конкурсів у тій же черговості, що і доборів на посади державної служби, тобто в першу чергу конкурси буде оголошено на ті вакансії, призначення на які відбулося у квітні 2020 року.

Визначено, що спеціальна перевірка, встановлена ст. 56 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VIIне проводиться стосовно осіб, які призначаються на посади державної служби або в органах місцевого самоврядування не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження ними державної служби на період дії «коронавірусного» карантину, за умови, що стосовно таких осіб вже проводилася спеціальна перевірка під час укладання відповідного контракту.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку