Новини

Мінсоцполітики перераховано кошти за січень для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

17.02.2021

Мінсоцполітики здійснено перерахування коштів для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії в сумі 322 133,5 тис. грн (571,6 тис. осіб) за спожиту у січні електроенергію.

У зв’язку з тим, що з січня було прийняте рішення про скасування певної системи тарифоутворення для окремих категорій населення, виникла необхідність напрацювання іншого механізму, який, на відміну від програми житлових субсидій, дозволив би забезпечити підтримку тих категорій населення, які найбільше від цього постраждали.

«Тому було достатньо швидко напрацьовано механізм запровадження компенсаційних виплат, коли оплата йде не домогосподарству, а постачальнику. Власне, цей механізм було впроваджено до кінця опалювального періоду, як короткостроковий алгоритм підтримки в період опалювального сезону», – пояснив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Система субсидій працює в штатному режимі. В ній на сьогоднішній день знаходиться близько 3 млн домогосподарств, які отримують підтримку в рамках цієї програми.

Довідково

Законом України „Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України „Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію” від 29.01.2021 № 1158-ІХ Мінсоцполітики передбачено бюджетну програму за КПКВК 2501410 „Компенсація у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію на оплату електричної енергії населенням, яке проживає в житлових будинках, в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, а також багатодітними, прийомними сім'ями та дитячими будинками сімейного типу” з обсягом видатків у сумі 1 400 000,0 тис. гривень.

За матеріалами Мінсоцполітики 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку