Новини

Зарплату не виплатили: в які строки слід сплатити в бюджет ЄСВ, ПДФО та військовий збір?

15.02.2021

Фахівці ДПС у Львівській області нагадують, що ЄСВ та податки на зарплату сплачуються у терміни, незалежно від термінів здійснення фактичних виплат найманим працівникам.

Роботодавці зобов’язані сплачувати ЄСВ, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір у частині нарахувань при кожній виплаті заробітної плати (доходу),  одночасно з видачею зазначених сум.

У разі несвоєчасної виплати заробітної плати строки сплати ЄСВ та податків мають  бути дотримані.

Тобто, у разі, якщо суб’єкт господарювання  нарахував, але не виплатив заробітну плату, лікарняні, декретні чи винагороду за цивільно-правовим договором, доведеться сплатити ЄСВ не пізніше 20-го числа місяця, наступного за місяцем нарахування доходу, а ПДФО та ВЗ не пізніше 30 календарних днів, що настають за місяцем нарахування доходу.

Порядок сплати ЄСВ визначено ч. 8 ст. 9 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI "ро збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", а  строки сплати ПДФО та ВЗ — ст. 168 та  п.п. 1.4 п. 16підрозд. 10 розд. ХХ Податкового кодексу України відповідно.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку