Новини

Держпраці пропонує роботодавцям альтернативний варіант документообігу в системі управління охороною праці

11.02.2021

Державною службою України з питань праці розроблено проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України „Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці” (завантажити).

Проект наказу передбачає можливість організації роботи в системі управління охороною праці, зокрема створення, відправлення, передавання, одержання, зберігання, оброблення, використання та знищення різних видів документів, які сьогодні регламентовано чисельними нормативно-правовими актами з охорони праці, шляхом запровадження електронного документообігу, що сприятиме зниженню навантаження на суб’єктів господарювання.

Впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці має виключно альтернативний, чинному законодавству з охорони праці, варіант, а саме роботодавець має право вибору у який спосіб здійснювати на підприємстві документообіг в системі управління охороною праці – в паперовому чи електронному.

Також в умовах пандемії COVID-19 роботодавці змушені переходити на технології, які вони не планували впроваджувати до певного часу, і переглядати свої стратегічні пріоритети та вирішувати нагальні проблеми, зокрема шляхом цифрової трансформації.

Реалізація проекту акта сприятиме: економії часу, підвищенню продуктивності та інших внутрішніх процесів суб’єктів господарювання; оптимізації та покращенню комунікацій, як внутрішніх, так і зовнішніх; поліпшенню оптимізації робочого процесу; безперервному проведенню онлайн навчання та інструктажів на виробництві в умовах пандемії; можливості виходу на новий рівень взаємовідносин між замовником та підрядними організаціями в системі управління охороною праці.

Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту акта приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення за наступною адресою:

Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; e-mail: dsp@dsp.gov.ua; факс/тел.: (044) 279-05-52.

Ознайомитися з проектом можливо на офіційному веб-сайті Держпраці: www.dsp.gov.ua (розділ „Діяльність” → підрозділ „Регуляторна діяльність”, розділ „Громадянам” → підрозділ „Консультації з громадськістю”).

За матеріалами Держпраці

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку