Новини

Положення про освітній округ і опорний заклад освіти узгоджено з законодавством — рішення Уряду

29.01.2021
Тема: Освіта

Кабмін постановою від 27 січня 2021 р. № 56 вніс зміни до Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, затвердженого постановою КМУ від 19 червня 2019 року № 532 (далі – Положення), які узгоджують документ із чинним законодавством. 

Це зроблено з метою усунути неузгодженості між законами «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та чинним Положенням.

Зокрема, законодавство України не передбачає існування освітніх округів та повноважень Уряду щодо затвердження положення про них. Водночас зміни не стосуються питань місцевого самоврядування і територіальних громад, а також місцевого і регіонального розвитку.

Згідно зі змінами, засновник присвоює закладу загальної середньої освіти статус опорного за результатами конкурсу, проведеного відповідно до затверджених ним умов.

Освітній процес у опорному закладі освіти та його філіях організовується відповідно до освітньої програми (освітніх програм) опорного закладу освіти.

Засновник опорного закладу також забезпечує підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до закладу і у зворотньому напрямку відповідно до законодавства.

 

За матеріалами МОН України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку