Новини

Що робити, якщо ненавмисно розбив або пошкодив товар у магазині?

22.01.2021

Фахівці Держпродспоживслужби на сторінці у Facebook з приводу цього питання повідомили наступне:

  • Згідно зі статтею 323 Цивільного кодексу України ризик випадкового знищення та випадкового пошкодження (псування) майна несе його власник.
  • Також, відповідно до статті 668 Цивільного кодексу України ризик випадкового знищення або випадкового пошкодження товару переходить до покупця лише з моменту передання йому товару.

Тобто, до моменту розрахунку споживачем за товар, ризик пошкодження лежить на продавцеві (суб’єктові господарювання), а споживач не повинен сплачувати кошти за розбитий/зіпсований товар.

Звертаємо увагу, відповідно до частини другої статті 17 Закону України «Про захист прав споживачів» забороняється примушувати споживача придбавати продукцію неналежної якості або непотрібного йому асортименту.

У разі порушення ваших прав, обов’язково зверніться до Головного управлінні Держпродспоживслужби за місцем вашого проживання або до Головного управління Держпродспоживслужби вашої області.

Контакти територіальних органів Держпродспоживслужби Ви можете переглянути за посиланням.

За матеріалами Держпродспоживслужба

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку