Новини

Підприємство - єдинник виплачує дивіденди: чи нараховувати авансовий внесок?

30.12.2020

Фахівці ДПС у Запорізькій області нагадують, що емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток (крім випадків, згідно п.п. 57.11.3 п. 571 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску з податку на прибуток за ставкою 18% покладається на будь-якого емітента корпоративних прав (крім платників єдиного податку), що є резидентом, незалежно від того, чи користується такий емітент пільгами із сплати податку, передбаченими ПКУ, чи у вигляді застосування ставки податку іншої, ніж 18% (п.п. 57.11.2 п. 571 ст. 57 ПКУ).

Отже, для платників єдиного податку (третьої та четвертої групи) не визначено обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску при виплаті дивідендів.

Тобто, платники єдиного податку (третьої та четвертої групи) не нараховують та не сплачують до бюджету авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів.

Нагадаємо, що така норма діє з 01.01.2018 року (Закон України від 07.12.2017 № 2245-VIII). 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку