Новини

НБУ оприлюднив ліцензійні умови для небанківських фінустанов

29.12.2020

Національний банк публікує для громадського обговорення проект Положення про визначення умов провадження діяльності з надання фінансових послуг, здійснення яких потребує відповідної ліцензії (ліцензійних умов).

Документ фактично не змінює підходи до ліцензування небанківських установ. А ліцензії, видані Нацкомфінпослуг, продовжать діяти й після набрання чинності цим документом.

Проект Положення визначає порядок подання документів до Національного банку для отримання ліцензії. Зокрема, документи можна подати в паперовому або в електронному вигляді.

Крім цього, документ уточнює порядок відкликання (анулювання) ліцензії установи за власним бажанням, а також вимоги до небанківських фінустанов. Проект Положення пропонує, зокрема, передбачити в ліцензійних умовах обов’язок фінустанов подавати до Національного банку щорічний звіт аудитора.

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проекту Положення до 29 січня 2021 року:

  • електронною поштою: NBFI.regulations@bank.gov.ua;
  • поштою за адресою НБУ: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.
За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку