Новини

Оплата праці працівників сформованих територіальних громад: питання поки що не вирішене

21.11.2020
Тема:

Наразі посадові оклади ОМС визначаються за додатками до постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268) залежно від віднесення міст, селищ, сіл до певних груп за чисельністю населення, приналежності міст та населених пунктів до об’єднаних територіальних громад.

Зараз відповідно до розпоряджень КМУ та результатів проведених виборів сформовані сільські, селищні, міські громади, які формально вже не можуть вважатися об’єднаними територіальними громадами або радами, що представляють інтереси ОТГ, адже утворені вони не добровільно відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 р. № 157-VIII, а в інший спосіб, — на виконання розпоряджень КМУ.

Тож посадові оклади посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема:

  • сільських, селищних громад, які до виборів були сільськими, селищними радами (не були радами ОТГ), з 25.10.2020 р. слід і надалі визначати за додатком 54 до постанови № 268. Незважаючи на те, що сформована територіальна громада об’єднує в собі декілька рад, орієнтуватися на додатки 50, 51 до постанови № 268 немає правових підстав;
  • громад, які до виборів були міськими радами, сільськими, селищними, міськими радами ОТГ, а зараз є сформованими територіальними громадами, продовжуйте визначати за додатками 50, 51 до постанови № 268 (до вирішення питання на законодавчому рівні). Незважаючи на те, що додатки 50, 51 до постанови № 268 визначають посадові оклади рад ОТГ, а з 25.10.2020 р. ідеться про сформовані територіальні громади, які не є радами ОТГ.

Детально це питання ми розглянули в газеті «Місцева рада», № 11/2020, с. 22.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку