Новини

Гранична сума стипендії, яка не підлягає оподаткуванню

12.11.2020

Фахівці ДПС у Миколаївській області повідомляють, що відповідно до підпункту 165.1.26 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума стипендії  (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, але не вище ніж сума, визначена в абзаці першому підпункту 169.4.1 ПКУ, яка  дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Відповідно у 2020 році, сума стипендії, яка не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб у 2020 році, дорівнює 2940 грн (2102 грн ✕ 1,4).

Звертаємо увагу, що сума перевищення підлягає оподаткуванню ПДФО під час нарахування (виплати) стипендії за ставкою, визначеною пунктом 167.1 ПКУ,, а саме – 18  відсотків.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку