Новини

Держекоінспекція контролюватиме ввезення мастил через митний контроль України

11.11.2020

Держекоінспекція буде контролювати перевезення мастил через митний кордон України та їх подальшу утилізацію.

Відповідної домовленості досягли голова Держекоінспекції Андрій Мальований та в.о. голови Державної митної служби Євгеній Єнтіс.

«Протягом кількох днів спільно пропрацюємо порядок взаємодії та інформаційного обміну стосовно відпрацьованих мастил. Документ передбачатиме обов’язкове надання ДМС даних про обсяг ввезених на територію України мастильних матеріалів, а ДЕІ – інформації про результати здійснених перевірок», - зазначив голова ДЕІ Андрій Мальований.

Потреба розробки такого порядку зумовлена тим, що для контролю за ввезенням та утилізацією мастил ДЕІ потрібні додаткові дані.

«Так, перевірка відповідності ввозу через митний контроль та використання мастил на території України має підтверджуватись експертизою ДЕІ щодо проведеної утилізації. Але для цього інспекції необхідно володіти інформацією про об’єми їх ввозу, оскільки підприємство може поставити, скажімо, 20 тонн мастила, а утилізувати 5 тонн. Така взаємодія дасть можливість протидіяти незаконному знищенню й спалюванню мастил на підприємствах, що на сьогоднішній день є проблемою для екології в рамках всієї держави», - пояснив голова ДЕІ Андрій Мальований.

Керівники Держмитслужби та Держекоінспекції також обговорили питання радіологічного контролю, який здійснюється на митницях.

«Крім того, спільно з ДМС ДЕІ здійснює другий етап радіологічного контролю транспорту та вантажів, які проходять державний кордон. У разі виявлення на митниці багажу з перевищенням показників радіоактивного випромінювання, викликається інспектор, який займається пошуком джерела радіації. Наразі фахівці ДЕІ та ДМС спільно працюють над нормативно-правовими змінами для більш ефективної та злагодженої роботи у цій сфері», - додав Андрій Мальований.

За матеріалами Урядовий портал 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку