Новини

Спортивні заклади: полку пільгових орендарів прибуло

17.10.2020
Тема:

Законом України від 17.09.2020 р. № 910-IX з-поміж іншого внесено зміни до ч. 2 ст. 15 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 р. № 157-IX, які покликані вирішити проблему оренди державного і комунального майна спортивними закладами.

Відтепер до орендарів, що мають право на отримання в оренду державного та комунального майна, що не міститься в Переліку першого типу, без проведення аукціону, також належать:

  • державні та комунальні спортивні клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи, школи вищої спортивної майстерності, центри олімпійської підготовки, центри студентського спорту закладів вищої освіти, фізкультурно-оздоровчі заклади, центри фізичного здоров’я населення, центри фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, а також бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки;
  • громадські об’єднання фізкультурно-спортивної спрямованості, що є неприбутковими організаціями, внесеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, утворені ними спортивні клуби (крім спортивних клубів, що займаються професійним спортом), дитячо-юнацькі спортивні школи, школи вищої спортивної майстерності, центри олімпійської підготовки, центри студентського спорту закладів вищої освіти, центри фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, що є неприбутковими організаціями, внесеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, — виключно для проведення спортивних заходів або надання фізкультурно-спортивних послуг.

Використовувати орендоване майно в комерційних цілях останнім заборонено.

Закон № 910 набирає чинності через місяць з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку