Новини

Щодо переліку документів, необхідних для проходження періодичних медоглядів робітниками підприємств

02.10.2020

Фахівці ГУ Держпраці  у Луганській області інформують щодо переліку документів, необхідних для проходження періодичних медоглядів робітниками підприємств згідно наказу МОЗ України від 21.05.2007 № 246.

  1. Роботодавець щорічно за заявкою до ГУ Держпраці у Луганській  області, за участю представника первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи, визначає категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду та до 1 грудня   складають Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду за формою, зазначеною у додатку 1.
  2. Роботодавець організовує лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників   відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним)   медичному огляду і подає ці дані відповідній органу Держпраці.
  3. На підставі Акта визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, роботодавець складає протягом місяця у чотирьох примірниках поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам за формою, зазначеною у додатку 2 на паперовому та електронному носіях, узгоджує їх в Головному управлінні Держпраці у Луганській області. Один примірник списку залишається на підприємстві (у відповідальної за організацію медогляду посадової особи), другий – надсилається до лікувально-профілактичного закладу (далі – ЛПЗ), третій – до Головного управління Держпраці у Луганській області, четвертий – до робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України (далі – Фонд).
  4. Роботодавець погоджує план-графік проведення медичних оглядів ЛПЗ з Головним управлінням Держпраці у Луганській  області.
  5. За результатами періодичних медичних оглядів (протягом місяця після їх закінчення) Комісія оформляє Заключний акт за результатами періодичного медичного огляду працівників (далі - Заключний акт) за формою, зазначеною у додатку 9, який складається у шести примірниках – один примірник залишається в ЛПЗ, що проводив медогляд, інші надаються роботодавцю, представнику профспілкової організації або вповноваженій працівниками особі, профпатологу, Головному управлінню Держпраці у Луганській області, робочому органу виконавчої дирекції Фонду.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку