Новини

Щодо режиму роботи ЦОП ДПС України з приймання податкової звітності та інших документів, у т.ч. в електронному вигляді

25.09.2020

Який режим роботи контролюючих органів щодо приймання податкової звітності та інших документів, у тому числі в електронному вигляді, та який операційний день встановлено для надсилання платником податків електронних документів та їх прийняття контролюючим органом?

Відповідно до п. 3 частини другої ст. 6 Закону України від 06 вересня 2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги» (далі – Закон № 5203), розд. 1 Примірного положення центру обслуговування платників та розд. 4 Примірного регламенту центру обслуговування платників (далі – Регламент), затверджених наказом Державної фіскальної служби України від 16.11.2018 № 739 «Про затвердження документів, які регламентують діяльність центрів обслуговування платників», час прийому суб’єктів звернень є загальним (єдиним) для всіх послуг та сервісів, що надаються у центрі обслуговування платників (далі – ЦОП), створеному при головних управліннях ДПС в областях та м. Києві (далі – ГУ ДПС) та державних податкових інспекціях.

З урахуванням регіональних особливостей начальником ГУ ДПС може бути встановлено інший режим роботи ЦОП, зокрема можливе встановлення часу прийому відвідувачів у робочі дні з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв., з перервою або без неї (абзац третій розд. 4 Регламенту).

Кількість годин прийому відвідувачів у ЦОП відповідно до встановленого режиму роботи має становити не менше 40 годин на тиждень (абзац четвертий розд. 4 Регламенту).

В останній день граничного строку подання звітності, визначеного п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) (з урахуванням вимог п. 49.20 ст. 49 ПКУ), час роботи ЦОП подовжується до 20 год. 00 хвилин (абзац п’ятий розд. 4 Регламенту).

Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи скорочується на одну годину (абзац шостий розд. 4 Регламенту).

Звертаємо увагу, що на період дії карантину на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією здійснення, прийому відвідувачів у ЦОП здійснюється за таким графіком роботи:

  • з 10 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю з 10 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.) з обідньою перервою з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв., та з технічними перервами для санітарної обробки та провітрювання кожні дві години на 10 – 15 хв.

Електронний кабінет працює постійно (24 години на дату кожного календарного дня), крім часу, необхідного для його технічного обслуговування. Проведення технічного обслуговування електронного кабінету у день, на який припадає граничний строк подання податкових декларацій, та з 8 до 20 години будь-якого іншого календарного дня забороняється. Технічне обслуговування електронного кабінету проводиться у порядку, що визначається методологом електронного кабінету (п.п. 421.6 ст.  421 ПКУ).

За матеріалами «ЗІР: категорія 129.03»
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку